Annonse
10:05 - 09. november 2018

Gospelskatt frigitt

Annonse

Aretha Franklins Amazing Grace, 1972

I 1972 holdt Aretha Franklin en strålende gospelkonsert i en baptistkirke i Los Angeles. Konserten ble utgitt som platen Amazing Grace, og dessuten filmet, men regissør Sydney Pollack glemte å bruke et verktøy som skulle sørge for at lyd og bilde var i synk. I de gode, gamle, analoge dager var dette en nokså solid tabbe, som medførte at redigeringsjobben ble enorm. Filmen er blitt liggende, og rettighetskranglene har rullet. Den ble endelig ferdigstilt i 2011, og får verdenspremiere i New York 12. november. I januar venter bredere distribusjon. «Verden trenger å se den,» sa Franklins niese da nyheten ble sluppet.

Marius Lien

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.