Annonse
00:00 - 30. november 2018

Gledessprederen Lars von Trier

Annonse

Danmarks kulturminister Mette Bock har en drøm: Hun vil at den kontroversielle danske filmskaperen Lars von Trier skal lage en oppbyggelig film. Bock kom med ønsket på egen Facebook-vegg forrige helg, der hun skrev: «Tenk om Lars von Trier ville utfordre seg maksimalt og lage en film som munner ut i håp, glede og hyllest til livet.» Jyllands-Posten skriver at flere reagerer på det de tolker som direkte innblanding i dansk kulturliv. Til sitt forsvar sier Bock at hun slengte bare ut et benspenn, slik Trier selv har bedt kunstnere forestille seg verket sitt på nytt, men denne gangen med en kunstnerisk restriksjon. Trier har foreløpig ikke svart på utfordringen. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse