00:00 - 30. november 2018

– En bukken og havresekken-problematikk

Oslos nye teaterscene får penger fra det offentlige uten tilstrekkelig kunstfaglig evaluering, mener dramatiker. Dette er helt vanlig drift, svarer Vega Scene Teater.

– Det finnes ingen måte å passe på at Vega Teater blir et aktuelt og kunstnerisk interessant sted i tiden, sier dramatiker Tormod Carlsen.

Han er kritisk til organiseringen av Oslos nye teater i kulturhuset Vega.

Lørdag 3. november åpnet bygget dørene. Her får filmdistributøren Arthaus, stiftelsen bak Film fra sør og Vega Teater (tidligere kalt Kompani Camping) leie lokaler fra eiendomsutvikleren Urbanium. De tre går inn i bygget sammen gjennom det ikke-kommersielle aksjeselskapet Vega Scene. I år fikk de til sammen 11,5 millioner til etablering og innholdsutvikling fra Oslo kommune. På nåværende tidspunkt er de innstilt til å få 10 millioner i 2019, hvorav teateravdelingen er tiltenkt mellom 6 og 7 millioner. Teateret på Vega skal lage en til to nyproduksjoner i året, i tillegg til å samarbeide med eksterne aktører og leie ut teaterscenen som en del av inntjening til egen drift.

Annonse