Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Ungdomsliv i grelt lys

Annonse

Siden hun flyttet til Oslo i 2015, har fotograf Maria Pasenau tatt flyktige, intime bilder av seg selv og sin egen vennekrets. Nå er en stor mengde av bildene samlet i fotoboken Whit kind regrets Pasenau, som Pasenau har utgitt på eget forlag. På sidene portretteres blant annet redaktør og utgiver Elise By Olsen, artist Cezinando og tidligere Skam-skuespiller Ruby Dagnall. Bildene preges av et skarpt, usjenert blikk, som Pasenau lar hvile på alt fra brukte sanitetsbind og skitne sko til mennesker som med og uten klær ser konfronterende tilbake på fotografen. I forordet kaller Elise By Olsen boken «en samling minner». 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»
«Kanskje befinner vi oss ute på et jorde, kanskje utenfor en nattklubb.»
Man fryser på ryggen av Ratkjes metalliske lydeffekter.