00:00 - 26. oktober 2018

Sara Danius, klesdesigneren

Aktuell med feministisk knytblus.

Fra Akademien til catwalken: Sara Danius på visning for Camilla Thulin. Foto: Cecilia Liljeton / IBL

Da Sara Danius trakk seg som leder i Svenska Akademien, viste kjente og ukjente sin støtte ved å ikle seg «knytblusen», Danius’ favorittplagg. Nå har hun designet det hun beskriver som «den ultimate knytblusen», laget av svart silke og dekorert med små røde kvinnefrigjøringssymboler. Onsdag klokken 09:54 kom meldingen om at blusen kunne kjøpes på hjemmesiden til samarbeidspartner Camilla Thulin, for 2759 norske kroner. Fem minutter senere var lageret så godt som tomt. Følg med, moteverden.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse