11:40 - 24. oktober 2018

Red Bull splitter politikerne

SV frykter «redbullifisering» av norsk kulturliv. Frp er bare glad noen vil betale.

Energidrikkprodusenten Red Bull har gjort inntog i norsk musikkliv. Over lengre tid har de i det stille støttet norske musikere og musikkarrangører med store beløp. Foto: Odin Drønen

– Dette er ikke noe annet en liten genistrek fra Red Bull, sier kulturpolitisk talsperson i Miljøpartiet De Grønne, Ståle Sørensen.

Fredag skrev Morgenbladet om energidrikkprodusenten Red Bulls inntog i norsk musikkliv. Over lengre tid har de i det stille støttet norske musikere og musikkarrangører med store beløp. Det mest synlige arrangementet så langt var Red Bull Music Festival som for første gang ble arrangert i Oslo forrige helg, med store norske artister som Ulver, Nils Bech, Bugge Wesseltoft og Moddi på scenen. En kilde Morgenbladet har snakket med, sammenligner Red Bull med Kulturrådet, bare med mindre byråkrati.

– Red Bulls strategi er å holde «en armlengdes avstand» og med det på en mer elegant måte knytte seg til imaget rundt alternative kulturelle uttrykk. Det er en mer langsiktig imagebygging som viser deres store ambisjoner som merkevare, sier Sørensen i en e-post til Morgenbladet.

Annonse