Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Mer makt til byråkratene

Byrådet i Oslo vil at deres egne byråkrater skal forvalte byens kunstordning – med mindre innblanding fra kunstnerne.

Kunst til alle: A.K. Dolvens Untuned Bell er et av mange kunstprosjekter som Oslo kommune har vært involvert i gjennom kunstordningen. Foto: Vegar Moen / Koro
Annonse

«Ansatte i Kulturetaten vil få enorm makt over veldig mange penger til kunstprosjekter», sier Morten Gran, styreleder i Billedkunstnerne Oslo og Akershus, om endringene byrådet vil gjøre i Oslo kommunes kunstordning.

Hvert år kjøper Oslo kommune inn kunst og finansierer kunstprosjekter for flere titalls millioner kroner. I år går det drøye 50 millioner kroner inn i kunstordningen, som skal brukes på alt fra utsmykning av nye bygg til temporære utstillinger. 

Gjennom et styre der halvparten av medlemmene har vært oppnevnt av kunstnerorganisasjoner som representerer billedkunstnere, kunsthåndverkere og arkitekter, har kunstnerne de seneste årene fått være med å bestemme hvordan disse pengene skal brukes.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.