Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Mer makt til byråkratene

Byrådet i Oslo vil at deres egne byråkrater skal forvalte byens kunstordning – med mindre innblanding fra kunstnerne.

Kunst til alle: A.K. Dolvens Untuned Bell er et av mange kunstprosjekter som Oslo kommune har vært involvert i gjennom kunstordningen. Foto: Vegar Moen / Koro
Annonse

«Ansatte i Kulturetaten vil få enorm makt over veldig mange penger til kunstprosjekter», sier Morten Gran, styreleder i Billedkunstnerne Oslo og Akershus, om endringene byrådet vil gjøre i Oslo kommunes kunstordning.

Hvert år kjøper Oslo kommune inn kunst og finansierer kunstprosjekter for flere titalls millioner kroner. I år går det drøye 50 millioner kroner inn i kunstordningen, som skal brukes på alt fra utsmykning av nye bygg til temporære utstillinger. 

Gjennom et styre der halvparten av medlemmene har vært oppnevnt av kunstnerorganisasjoner som representerer billedkunstnere, kunsthåndverkere og arkitekter, har kunstnerne de seneste årene fått være med å bestemme hvordan disse pengene skal brukes.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»