Annonse
14:31 - 23. oktober 2018

Løa flytter til Kristiansand

Marianne Heskes Prosjekt Gjerdeløa er kjøpt for to millioner kroner og skal til en silo i Kristiansand. Men kunstneren avviser ikke at den en eller annen gang havner på Nasjonalmuseet.

Før turen: Gjerdeløa, januar 1979, før den ble demontert av Marianne Heske og kjørt til Paris. Nå skal løa få et nytt hjem i kunstsiloen i Kristiansand.  Foto Marianne Heske
Annonse

– Om ikke Nasjonalmuseet vil ha det, så kan jeg lage et bål av det på taket av det nye Nasjonalmuseet. Så kan de få asken i en urne. Er ikke det en god idé, sa Marianne Heske til Morgenbladet da avisen besøkte henne og den da demonterte laftede løa som utgjør kunstverket Prosjekt Gjerdeløa, i en lagerhall på Hobøl i sommer.

Nå ser det ut som om kunstverket er reddet fra flammene. Mandag avslørte Sørlandets Kunstmuseum på sine nettsider at verket var kjøpt opp av kunstsamler Nicolai Tangen for to millioner, og i fremtiden skal få fast residens i den nye kunstsiloen i Kristiansand som åpner i 2021.

– Nå føler jeg en lettelse over at løe-installasjonen kommer til et sted den er sterkt ønsket og forstått, sier Heske i en epost til Morgenbladet.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse