00:00 - 26. oktober 2018

The Joshua French Show

Den som har makten, definerer sannheten, forteller Joshua French i sitt foredrag om Kongo-saken. Det samme gjelder også i foredragsbransjen.

En kvinne i sort konferansesenter-drakt viser vei gjennom konferansesenteret på innsiden av Ullevål stadion. Utenfor vinduene ligger den nasjonale fotballarenaen mørklagt. Hun peker gjennom den siste gangen til hovedsalen.

– Kos dere masse!

Knapt halvannet år etter at French ble løslatt etter åtte år i kongolesisk fengsel for medvirkning til drap på seksbarnsfaren Abedi Kasongo, skyller en liten bølge av relaterte kulturprodukter over Norge. Nylig kom Nikolaj Frobenius’ «virkelighetsroman» Kongonotatene, om forfatterens arbeid med Marius Holsts film om French og Tjostolv Moland, som Frobenius trakk seg fra. Samtidig har French selv annonsert en kommende bok, og lagt ut på turné med foredraget Joshua French – Dømt til døden.

Annonse