Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

– Det var det samme som skjedde med Munch

Kunstner Marianne Heske vil ha en offisiell begrunnelse for hvorfor Nasjonalmuseet ikke vil kjøpe kunstverket Prosjekt Gjerdeløa.

Tur/retur: Her ligger Gjerdeløa demontert i en Citroën varebil. Marianne Heske kjørte løa fra Tafjord til Pompidou-senteret i Paris i 1980. Foto: Marianne Heske
Annonse

«Jeg krever mer enn svadasvar», sier kunstner Marianne Heske.

– Jeg krever nå å få en offisiell, profesjonell, kunstfaglig begrunnelse.

Heske er frustrert over at Nasjonalmuseet ikke vil kjøpe konseptkunstverket hennes, Prosjekt Gjerdeløa. Verket består, i fysisk forstand, av en liten norsk fjell-løe som hun i 1980 demonterte og fraktet ned til Pompidou-senteret i Paris. Det ble deretter vekket til live igjen til en utstilling på Astrup Fearnley i 2014. Heske selv kaller løa «den mest kjente norske kunstinstallasjonen». Som Morgenbladet skrev i juni, ligger bygget nå demontert i en lagerhall i Hobøl.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.