Annonse
18:23 - 19. september 2018

Vi bør være forsiktige med å se Inga Marte Thorkildsen og Trond Giske i sammenheng, skriver Emil Flatø.

Vi bør være forsiktige med å se Inga Marte Thorkildsen og Trond Giske i sammenheng, skriver Emil Flatø.

Samarbeidsproblemer: Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen har fått flere varsler mot seg. Saken bør behandles for seg, helt uten assosiasjoner til Trond Giske og metoo, skriver Emil Flatø. Arkivfoto: Arkivfoto: Katinka Hustad
Annonse

Onsdag 19. september var byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), kalt inn til Politisk kvarter i NRK. For å svare på spørsmål om hvordan han kommer til å håndtere varslerne som er kommet inn mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) fra ansatte i ledelsen i Utdanningsetaten.

Varslene tegner et bilde av en hårreisende lederstil, samt et knippe anklager om uprofesjonell oppførsel og formelle feil.

De er også blitt satt i sammenheng, ikke minst av Thorkildsen selv, med samarbeidsproblemene mellom den sosialistiske byråden og utdanningsdirektør Astrid Søgnen, som på tross av sitt medlemskap i Arbeiderpartiet har vært viktig i utformingen av osloskolen som et målstyrt utstillingsvindu for høyresiden i skolepolitikken.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse