00:00 - 28. september 2018

«Våkn opp, din sopp!»

Sondre Lerche gir ut plate med musikk til Barne-tv-figuren Fantorangen. 

Samarbeid: Fantorangen blir heretter akkompagnert av musikk av Sondre Lerche (til venstre). Foto: Tonje Bergmo / NRK

– I verdensanskuelsen til Fantorangen ligger det like mange muligheter som begrensninger. Figuren er ikke jente og ikke gutt. Har ikke foreldre eller bor i hus. Det er en del markører man må greie seg uten, samtidig som man må lage noe barna kan identifisere seg med. Det syntes jeg ble gøy. Har du begrensninger, begynner du å tenke annerledes, sier Sondre Lerche, til daglig artist i poprock-sjangeren, med ti langspillplater bak seg.

Friest. Fantorangen har i en årrekke preget ulike tv-innslag for NRK. Lerche ble kontaktet av statskanalen for et år siden. De skulle lage nye episoder, og trengte musikk.

– Jeg skjønte at det ikke var blitt laget ny musikk til Fantorangen på veldig lang tid, kanskje ti år. Jeg visste med en gang at dette hadde jeg jævlig lyst til å gjøre, sier Lerche, som hverken hadde hørt eller sett Fantorangen før. 

Annonse