Annonse
00:00 - 07. september 2018

Skrap for kulturarven

Annonse

Et fiffig tiltak for å redde franske, kulturhistoriske monumenter ble satt ut i livet tirsdag denne uken. Nå er det mulig å kjøpe et skrapelodd til 15 euro (150 kroner) med opptil 1,5 millioner euro i vinnerpotten. Inntektene fra loddsalget skal brukes til å berge opptil 270 monumenter. 18 av dem er prioritert, blant dem et kloster på Korsika, hjemmet til forfatteren Pierre Loti, et 300 år gammelt vaskeri nær Bordeaux og et rådhus i byen Hondschoote i nord. Byens borgermester Hervé Saison er overlykkelig, han trenger én million euro for å hindre at det verneverdige, 450 år gamle rådhuset raser sammen, ifølge France Info.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse