00:00 - 14. september 2018

Ren kjærlighet på søppeldynga

En ny og ærlig oppsetning av kjærlighetsklassikeren Romeo og Julie.

Upretensiøs stil: Hovedscenen er dekket av svære hauger med søppel og karakterene har komfortable treningsbukser og slitte joggesko. Foto: Stig Håvard Dirdal

De rivaliserende familiene Montague og Capulet regjerer i Verona by, og begge er av samme lave stand. I motsetning til i originalen, er slektene i Rogaland teaters oppsetning av Romeo og Julie fattige. Språkdrakten er derimot rik på forfriskende påfunn – og det samme er regien. Men holder det hele veien til graven?

Ærlighet varer lengst. Kjærlighetsklassikeren fra 1590-tallet er kontrastfylt – fra euforisk lykkerus til bunnløs sorg – og det samme er scenografien. Hovedscenen er dekket av svære hauger med søppel under et videolerret av lyseblå himmel. Hele teaterrommet synes: bakscenen, sidescenene og lystrekkene. Det er ekte og ærlig – noe som gjenspeiler forestillingen som helhet. For inn kommer karakterene i kostymer kjøpt på nærmeste klesbutikk, H&M møter Fretex, vi snakker komfortable treningsbukser og slitte joggesko. Stilen er upretensiøs normcore, men den oppleves ikke som et desperat forsøk på å modernisere. Heller for å vise at i denne oppsetningen er det relasjonene mellom karakterene som er det viktigste, ikke all staffasjen rundt.

Annonse