00:00 - 21. september 2018

Reaksjoner fra en hashtag

Den engelskspråklige verdens mest profilerte intellektuelle tidsskrift The New York Review of Books bytter sjefredaktør igjen. Den nederlandske historikeren Ian Buruma, som tok over etter at legendariske Robert Silvers døde i fjor, sluttet denne uken med øyeblikkelig virkning. Årsak: Reaksjonene på at han publiserte, og forsvarte, et essay av den kanadiske eks-radioverten Jian Ghomeshi, som er anklaget for seksuell vold mot mer enn 20 kvinner (tre av anklagene ble han frikjent for i retten i 2016). Essayet bar tittelen «Refleksjoner fra en hashtag» og skildret livet etter #MeToo fra den anklagedes side. Skildringene er for lange for å gjengis her, men det holder å si at essayet var illustrert med Edvard Munchs Melankoli I. Nå venter man spent på ny redaktør. Kvinner oppfordres til å søke.  

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse