00:00 - 07. september 2018

Nike + Kaepernick

Nylig lanserte Nike en kampanje med den amerikanske fotballstjernen Colin Kaepernick. Kaepernick ble verdenskjent da han satte seg på kne da nasjonalsangen ble avspilt før kamp. Han fikk følge av en rekke andre svarte idrettsutøvere, i en protest mot politivold og rasisme. «Tro på noe. Selv om det betyr at du må ofre alt,» lyder teksten Kaepernick fronter i Nike-reklamen. Resultat 1: Haugevis av hvite amerikanere raser over at Nike på denne måten håner flagg og fedreland, og poster bilder i sosiale medier av Nike-klær de har ødelagt i protest. Resultat 2: Nike får dermed vist frem sin logo enda flere ganger.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse