08:30 - 28. september 2018

For mange kvinnelige generaler i det gamle Roma

Koordinert kampanje mot strategispill.

Hisset på seg spillere: Ikke alle har sansen for kvinnelige generaler i Total War: Rome II. Foto: Total War: Rome II / Sega

Kampen om fortiden fortsetter. Sist uke i denne avisen kunne du lese om Anita Sarkeesian, kvinnen som fikk livet sitt ødelagt av sinte spillfans fordi hun ville diskutere kjønn i spill. Tross sjikanen hun ble utsatt for, mener hun kjønnsfremstillingen i nye spill i dag er forbausende god. Hennes gamle fiender er ikke fornøyde med situasjonen. Nå er strategispillet Total War: Rome II rammet av en koordinert kampanje, i form av hundrevis av negative spilleranmeldelser. Grunnen? Spillerne mener deres autentiske spillopplevelse blir ødelagt av at altfor mange av generalene som generes automatisk i strategispillet, er kvinner. Noen mener sågar at opp mot 50 prosent av hærlederne de får utlevert, blir damer. Det er «grovt historisk unøyaktig», som brukeren Chaos Puppy skriver. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse