Annonse
00:00 - 14. september 2018

Kritisk for VM-finalens banestormer

Annonse

Fire personer stormet banen midt i VM-finalen i fotball i Moskva i juli. Nå er en av dem på sykehus i kritisk tilstand, vennene frykter at han er forgiftet. Pjotr Verzilov, som han heter, er utgiver av det uavhengige nyhetsmediet Mediazona og medlem i det Putin-kritiske kunstnerkollektivet Pussy Riot. Han fikk 15 dagers fengsel for banestormingen. Ifølge kjæresten ble han gradvis dårligere da han tirsdag kom ut av en rettssak. Først mistet han synet, så taleevnen, og så ble bevegelsesevnen svekket. Han får behandling på et sykehus i Moskva, men moren har hverken fått lov til å se ham eller høre detaljer om tilstanden hans, skriver Meduza, et engelskspråklig nettmagasin om Russland.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse