Annonse
00:00 - 14. september 2018

Kritisk for VM-finalens banestormer

Annonse

Fire personer stormet banen midt i VM-finalen i fotball i Moskva i juli. Nå er en av dem på sykehus i kritisk tilstand, vennene frykter at han er forgiftet. Pjotr Verzilov, som han heter, er utgiver av det uavhengige nyhetsmediet Mediazona og medlem i det Putin-kritiske kunstnerkollektivet Pussy Riot. Han fikk 15 dagers fengsel for banestormingen. Ifølge kjæresten ble han gradvis dårligere da han tirsdag kom ut av en rettssak. Først mistet han synet, så taleevnen, og så ble bevegelsesevnen svekket. Han får behandling på et sykehus i Moskva, men moren har hverken fått lov til å se ham eller høre detaljer om tilstanden hans, skriver Meduza, et engelskspråklig nettmagasin om Russland.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.