Annonse
00:00 - 14. september 2018

Kontroversiell rap på Bataclan

Ytre høyre-politikere og pårørende av terrorofre vil hindre en rapper i å opptre i konsertsalen Bataclan.

Omdiskutert: Rapperen Médine Foto: Koria / Din Records
Annonse

«Uakseptabelt og skandaløst». Det sier Patrick Jardin om at rapperen Médine skal ha konserter på Bataclan i Paris 19. og 20. oktober. Jardins datter Nathalie var en av 90 som ble drept i terrorangrepet på Bataclan 15. november 2015. Jardin og en gruppe andre pårørende forsøker nå å stoppe konserten med Médine.

En av låtene til den 35 år gamle rapperen fra Le Havre, hvis fulle navn er Médine Zaouiche, har tittelen Jihad, mens en annen låt heter Don’t Laïk. Laïque på fransk betyr sekulær, og viser til det grunnlovsfestede prinsippet om at religion er en privatsak. «Korsfest de sekulære som på Golgata», synger Médine i denne låten, hvor det videre heter at «jeg henger en fatwa på idiotenes hode».

«Jeg vet at Médine ikke er en terrorist, men hans ideer oppfordrer til drap på hvite», sier Jardin til Boulevard Voltaire, en publikasjon som tilhører ytre høyre-fløy i det franske, intellektuelle liv. Jardin mener at det er upassende at artisten får opptre i en konsertsal der 90 mennesker ble drept i et jihadistisk terrorangrep.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse