13:34 - 20. september 2018

Kevin Beattie (1953-2018)

Ipswich-stjernen som også spilte for Kongsberg og Nybergsund.

Kraftstopper: Kevin Beattie under trening på Wembley før en landskamp, 14. april 1975. Foto: Dennis Oulds/Central Press/Hulton Archive/Getty Images

Den relativt sett beste spilleren som noengang har spilt i det norske seriesystemet døde denne uken: Kevin Beattie. Denne lynraske kraftstopperen spilte for Ipswich i en rekke sesonger på 1970- og 1980-tallet, da dette laget var blant Englands beste. Han var dessuten stand-in for Michael Caine i fotballfilmen Escape to Victory, der han spilte mot Sylvester Stallone, Pelé, Hallvard Thoresen og en rekke stjerner fra Ipswich. På grunn av skader fikk han bare ni landskamper for England, og måtte trappe ned som 28-åring. Men så, i 1987, dukket han opp på banen for Kongsberg IF. Senere spilte han også et par kamper for Nybergsund, før han gikk til Engerdal i en swap.   

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse