Annonse
00:00 - 28. september 2018

Hardt regn skal falle

Den kontroversielle scenekunstneren Ann Liv Young er i Norge for å løse konflikter.

Nå igjennom: Ann Liv Young bruker gjerne konflikt for å komme gjennom fasadene, noe som fikk henne kastet ut av et byteater i Sveits forrige helg. Her etter en av ukens prøver før forestillingene på Black Box teater i helgen.
Annonse

«Folk kalte meg the terrorist of the theatre scene», sier den amerikanske scenekunstneren Ann Liv Young.

– Det er jo en kul tittel.

Jeg hadde hørt rykter om Ann Liv Young, som denne uken er i Oslo for å sette opp Antigone, før jeg så henne på scenen for første gang, på Black Box teater i 2012. Hun ble kalt geni. Hun ble kalt psykopat. Det ble snakket om psykisk tortur av både publikum og andre scenekunstnere. Om arrangører som kuttet mikrofoner og slukket lys. Om et kjærestepar i Oslo-publikummet til den grusomt interaktive forestillingen Sherry Show, som lot seg henføre til å innrømme utroskap på scenen og slo opp etter forestillingen. Og selvfølgelig om blod, brystmelk og avføring. Så pengene satt løst da jeg på vei inn til min første Young-forestilling, Mermaid Show, ble anbefalt å kjøpe regnponcho av en av skuespillerne.

Annonse