00:00 - 21. september 2018

– Han er ikke hot, for å si det mildt

Kunstner Anders Eiebakke synes ikke pengesummen Spencer Tunick har fått i Bodø er et problem. Den kunstneriske kvaliteten, derimot. 

Reagerer: – Man tror man har fått besøk av en kunststjerne, som ikke er en kunststjerne, sier Anders Eiebakke. Foto: Nils Bjåland / VG / NTB Scanpix

Kunstdiskusjonen har vært høylytt etter nakenfotograf Spencer Tunicks besøk i Bodø. Helge Grønmo, kulturleder i Avisa Nordland, mener prosjektet er utrolig vakkert og akseptabelt prislagt. «Jeg vil anta det er omtrent det samme som DumDum Boys forlanger for å spille en drøy time under Parkenfestivalen», skrev han. Fotografiene er, ifølge ham, på grensen til geniale.

Eva Skotnes Vikjord, daglig leder i organisasjonen Se Kunst i Nord-Norge, støtter prosjektet helhjertet. «170 mennesker som deltar i kunstperformance, ute i naturen og bybildet i Bodø; hvor mye nærmere kunsten kan du egentlig komme», spør hun i et intervju i avisen.

Andre kunstanalytikere er mer avmålte.

Annonse