00:00 - 21. september 2018

En kinesisk folkefiende

190 år gamle Henrik Ibsen er subversiv i Kina.

Nylig ble en forestilling av En folkefiende i Beijing avbrutt da noen i publikum begynte å rope om ytringsfrihet, melder Reuters. Kvelden i forveien skal en annen publikummer ha ropt «lenge leve frihet!». Det tyske kompaniet Schaubühne skulle egentlig turnert med stykket denne uken, men etter flere lignende hendelser de første tre kveldene, ble de resterende forestillingene kansellert og anmeldelser fjernet fra nettet. En panelsamtale om Ibsen og moderne teater ble også avlyst. En folkefiende handler om doktor Stockman som kjemper mot korrupsjon og de ignorante massene, og har lenge vært et populært stykke i kinesisk teater. Men de som allerede hadde kjøpt billett kan puste lettet ut. De blir nemlig kompensert med billetter til noe langt mer oppbyggelig: folkemusikk.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse