Annonse
12:29 - 14. september 2018

Dyret møter vandreren

Landskap ett sted og dyr et annet. Velkommen til apokalypsen.

Jonathan Meese: «Kan med rette påberope seg plassen i det heftige maleris arverekker». Installasjonsfoto: Øyvind Thorvaldsen / Gerhardsen Gerner
Annonse

Jonathan Meese (f. 1970 i Tokyo) kan kort forklares som den tyske ekvivalenten til Bjarne Melgaard, med enormt masse energi, og tilsvarende debattert og skandaleomsust i Tyskland.

Det er i alle fall ti år siden sist jeg kikket på ham, så jeg sykler nysgjerrig ned til utstillingen hans på Gerhardsen Gerner. Han var selv til stede på åpningen med sin nitti år gamle mor og samarbeidspartner.

Utstillingen er montert av ham selv, noe jeg nevner fordi det sier noe om Meeses forhold til eget virke, at han åpenbart behøver nærhet og kontroll på billeduniverset sitt. Ganske logisk når man konfronteres med det dyriske og rå energinivået i bildene, de er jo alle malt i løpet av de siste tre månedene. Han maler hele tiden og i et forrykende tempo, det er kort og godt det han driver med her på kloden, om det er i Berlin eller i Hamburg.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse