Annonse
00:00 - 07. september 2018

Dinosaurdrømmer

Annonse

Embassador Dulgoon: Hydrorion Remnants (Nonlocal Society/Psychic Sounds, 2018)

Det finnes mange fascinerende, små sjangre på Bandcamp, et nettsamfunn for musikk, og prehistoric er en av dem. Kvaliteten er variabel, men noe skinner, som lp-en Hydrorion Remnants fra den unge chileneren Embassador Dulgoon. Lengsel etter dinosaurene er et fellestrekk i den sprikende sjangeren som slekter mer på new age og eksperimentell musikk enn menneskers urmusikk. Denne utgivelsen er intet unntak, og hydrorion, fra albumets tittel, var en svømmende plesiosaurus med finner og lang hals. Søk også opp Cretaceous Sundown på Soundcloud, som Dulgoon ga ut under aliaset False Sir Nicholas. Låten er en melankolsk musisering over krittidens endelikt, og begynner med dinosaurer som skriker klagende idet de utslettes fra jordkloden. Muligens. 

Anders Firing Lunde

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse