00:00 - 21. september 2018

Avkledd i Bodø

175 nakne mennesker ble tatt bilde av foran et jagerfly i Bodø. Det, og elleve andre motiver, betalte fylket og kommunen i overkant av 700 000 kroner for. Men de får ikke beholde bildene.

Bilde i bildet: Et fotografi av et av fotografiene Spencer Tunick tok til prosjektet Bodø Bodyscape. Byen får lov til å vise frem bildene fra prosjektet de har betalt for frem til 21. oktober. Foto: Susanne Forsland / Norland fylkeskommune

– Jeg ble forundret over at man importerte et slikt prosjekt, som er gjort så mange ganger før. I år er det allerede gjort i Italias europeiske kulturhovedstad, Palermo. Det er klipp og lim, sier varaordfører i Bodø, Synne Bjørbæk (Rødt).

Prosjektet som forarger varaordføreren er kunstprosjektet Bodø Bodyscape. 11. august, en overskyet dag med fare for regn i Bodø, møtte litt over halvparten av 300 påmeldte opp ved fylkeshuset i byen. De kledde av seg inne i foajeen, før de gikk nakne ut og stilte seg opp ved et Starfighter-jagerfly som var rullet frem.

– Dette gjør vi nok bare én gang, sa en naken sogneprest Kyrre Kolvik på vei ut døren, ifølge Avisa Nordland, som var til stede.

Annonse