Annonse
00:00 - 31. august 2018

Troll i glasshus

Anja Carr gjør kunst til kommers.

Maskot: Et lykketroll er velkomstkomité i Anja Carrs utstilling. Foto: QB Gallery
Annonse

Jeg entrer galleriet med blå plastsokker, noe som er påkrevd enhver besøkende, fordi det er lagt et turkis vegg-til-veggteppe i hele lokalet. Deretter blir jeg konfrontert av et bleiekledd babytroll i samme høyde som Anja Carr (f. 1985). Trollet har utstående turkise øyne og strekker armene mot den besøkende, i dette tilfellet meg. Umiddelbart begynner jeg å leke i huet med tanken om å ta tak i bleiebaken og det rosa håret og pælme trollet ut gjennom vinduet på QB Gallery. Beklager. Dette er det nærmeste jeg kommer noe liv i utstillingen, men er jeg egentlig provosert? Nei, bare trist på kunstens vegne.

Anja Carr kan skilte med høy og imponerende utstillingsaktivitet, hun har tatt plass og jeg skal gi henne poeng for å skille seg ut i det norske kunstlandskapet. Det jeg aldri har forstått, og heller ikke forstår nå, er hvorfor hun gjør det hun gjør.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse