Annonse
00:00 - 31. august 2018

Tidenes eldste funnet i Irak

Annonse

Arkeologer har nylig funnet 2500 år gammelt øl i Irak, skriver den tyrkiske avisen Hürriyet Daily News. Den gang het området Mesopotamia, og var en del av det babylonske riket. Tidligere har man funnet tegn på at det fantes bryggerier i det gamle Mesopotamia enda tidligere, men dette funnet er et sikkert bevis. Metoden er ny, og utviklet av kjemikere, der det er mulig å identifisere rester etter øl i eldgammelt materiale. Nå prøver forskerne å kopiere oppskriften, og alle skjeggete mikrobryggerier sikler.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.