00:00 - 10. august 2018

Sammenlignende journalistikk

Slik kommenterer Aftenpostens Joacim Lund det amerikanske oppkjøpet av Øyafestivalen denne uken: «Risikoen ved å selge til et stort, internasjonalt selskap, er at de nye eierne kan ønske å benytte seg av stordriftsfordelene det gir å eie flere festivaler og kanskje et plateselskap eller to: De samme artistene spiller overalt fordi eierne har økonomisk interesse av det. (…) Men det kan også tenkes at oppkjøpet styrker Øyafestivalen fordi våre gutter (og en dame, i rettferdighetens navn) med ett har en mye sterkere internasjonal posisjon.»

… og slik kommenterte VGs musikkanmelder Thomas Talseth Live Nations oppkjøp av Hovefestivalen i 2013: «Hovefestivalen vil antagelig leve tryggere som følge av dette. Trolig vil den i større grad bli et utstillingsvindu for Live Nations artister, og det kan også bli vanskeligere for artister utenfor Live Nation-systemet å få spille der.» 

Hovefestivalen ble siste gang arrangert i 2014.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse