00:00 - 31. august 2018

Med eventyr i verktøykassen

Popkunst møter lekerom og slottsromantikk hos Aurora Sander.

Lekerom: Verktøy, hatter, speilegg, maskiner og mye annet kan festes til dukkene ved hjelp av borrelåser. Foto: Istvan Virag / Norsk Billedhoggerforening

Hvem har ikke drømt om å flytte inn i et kråkeslott, og finne et hemmelig rom bak peisen? Å være flasket opp på britiske mysterieromaner kan bety at du har vanskelig for å motstå slikt. Når den Berlin-baserte duoen Aurora Sander stiller ut i de splitter nye visningslokalene til Norsk Billedhoggerforening (NBF), en kort spasertur fra Carl Berners plass i Oslo, er det blitt plass til både gjemte skatter og skjulte passasjer.

Den tradisjonsrike Villa Furulund er renovert fra grunnen av, etter at det nylig ble oppdaget hussopp. Dermed har billedhoggerne omsider fått sitt etterlengtede galleri, med skulpturhage og utsikt over byens tak. De fargeavstemte rommene med stukkatur og original takmaling står i sterk kontrast til «gjør det selv»-uttrykket på åpnings­utstillingen. Duonavnet til Ellinor Aurora Aasgaard (født 1991) og Bror Sander Berg Størseth (født 1987) lyder som én person, men er satt sammen av mellomnavnene deres.

Flyttetema. Aurora Sander tematiserer det nye galleriet som innflyttingsobjekt, i en totalinstallasjon der publikum får «være med å pakke ut et flyttelass». Objektene knyttes til ulike faser i menneskehetens historie – eller som det står i utstillingsteksten: Menneskets evolusjon fra ape til robot.

Annonse