Annonse
00:00 - 24. august 2018

Kunststudentene har funnet en elegant og effektiv form for protest, skriver Ane Farsethås.

Kunststudentene har funnet en effektiv form for protest, skriver Ane Farsethås.

Annonse

Da studenter og lærere ved Kunsthøgskolen i Oslo møtte opp til skolestart mandag denne uken, ble de møtt av et uvanlig syn. På trappene opp til skolebygget hadde studenter skrevet en flengende kritikk av skolen, satt som et dikt, med én og én linje oppover trappetrinnene:

«Welcome to one of Norway’s crème de la crème elite schools / You may feel blessed, your dreams are coming true / Welcome to our big happy family / This school offers infinite possibilities to work across all departements / You can get a fantastic education if you know the right people».

Skolen ble i teksten, formet som en installasjon der bokstavene var klippet ut av papir, omtalt som en dysfunksjonell familie: «As family we hold each others back / To keep a pleasant athmosphere we are careful with criticism /we do not make each other uncomfortable». Og som et sted der trakassering blir tolerert inntil den går ut over omdømmet:

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse