Annonse
00:00 - 03. august 2018

Kulturtilgang mot personlige data?

Annonse

«En revolusjon» sa den franske kulturministeren Françoise Nyssen om den nye mobilappen «Pass Culture». Franske 18-åringer får 500 euro til å dra på konserter, tegnekurs, og lignende. Tjenesten vil koste 400 millioner euro årlig, hvorav 80 prosent er betalt av private aktører og resten av staten. Ikke alle er like begeistret for appen. Noen mener den kan bli brukt til å lagre personlige data om unge, som senere kan bli av stor interesse for eksempel for banker. Den tidligere kulturministeren Jack Lang kritiserte initiativet: «Vi må stole på institusjonene», sa han til radiokanalen France Inter, «og oppmuntre dem til å åpne dørene, ikke oppmuntre til en forbrukermentalitet».

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.