00:00 - 03. august 2018

Kjendisene tar over mediebransjen

Beyoncé får skrive sine egne billedtekster, Chance the Rapper kjøper en avis, og Gwyneth Paltrow synes faktasjekk er gammeldags. 

Beyonce Knowles på Coachella Valley Music And Arts Festival Weekend tidligere i vår.  KEVIN WINTER/AFP/NTB scanpix

23 år gamle Tyler Mitchell vil bli den første svarte fotografen som tar forsidebildet til motemagasinet Vogue. Det tok bare 126 år, og skyldes ene og alene et krav fra superstjernen Beyoncé, som skal pryde årets septemberutgave.

Tilbakemeldingene var svært positive: «en genistrek», skrev journalisten Jill Filipovic i en kommentar for nyhetsselskapet CNN. Historien rundt hvordan «genistreken» kom på plass, ble sjelden et nyhetspoeng, selv om denne biten var minst like sensasjonell: I kontrakten Beyoncé har inngått med Vogue, blir hun gitt full kontroll over sitt eget oppslag.

Å være på forsiden av Vogue innebærer som regel å få ferdig utgave tilsendt en uke før bladet lanseres, men Beyoncé skal få bestemme fotograf, velge ut bildene som skal brukes, og selv skrive billedtekstene. Hun vil heller ikke gi Vogue et intervju.

Annonse