Annonse
00:00 - 31. august 2018

Keiserens nye fornøyelsespark

– Vi har alle følt oss som den stygge andungen, sier direktøren for H.C. Andersen Adventure Tower. Drømmen om en egen H.C. Andersen-fornøyelsespark og Nordens høyeste tårn legger press på Københavns politikere. 

Utenfor bykjernen: Her, i utviklingsområdet Nordhavn utenfor Københavns bykjerne, planlegges den nye H.C. Andersen-fornøyelsesparken. Om den faktisk vil bli bygget her avgjøres i september. 
Annonse

«Forestill deg piken med svovelstikkene. Det er kaldt, og ingen kjøper. Rett før hun fryser i hjel, kjenner hun lukten en deilig gåsestek. Se så for deg at du sitter i en 5D-kino, og ser det hele skje mens du også lukter steken og kjenner på kulden – du merker at hun fryser når hun dør», sier Kurt Immanuel Pedersen.

Dette er bare én av mange muligheter for hvordan universet til den danske forfatteren H.C. Andersen (1805–1875) kan realiseres i fornøyelsesparkformat. For går det slik Pedersen vil, kan København i nær fremtid få en egen H.C. Andersen-park, med et 280 meter høyt tårn som kronen på verket. Om prosjektet gjennomføres, vil tårnet – eller H.C. Andersen Adventure Tower, som også er navnet på Pedersens selskap – bli Nordens høyeste bygg.

– Det som driver meg, er å kunne kombinere en av Danmarks største kulturpersonligheter med et Eiffeltårn der en kan se utover hele byen, sier Pedersen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.