00:00 - 10. august 2018

Festivalkonglomerat kan straffe seg

Oppkjøpet av Øyafestivalen kan påvirke sjansene for å få støtte, sier Kulturrådet. Festivalen selv håper på fortsatt hjelp fra det offentlige og frivillige.

Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix

Onsdag ble det klart at Øyafestivalen, Norges ledende populærmusikkfestival, er kjøpt opp av det amerikanske oppkjøpsfondet Providence Equity Partners. Milliardfondet eier andeler i et bredt spekter av selskaper, for eksempel plateselskapet Warner Music, det indiske tv-shop-selskapet ShopCJ, strømmetjenesten Hulu og den profesjonelle foreningen for dykkeinstruktører.

Oppkjøpet skjer gjennom underbruket Superstruct Entertainment, som blant annet også har kjøpt seg opp i Sónar-festivalen i Spania og Sziget-festivalen i Ungarn. De nåværende eierne av Øya får samtidig eierandeler i Superstruct, melder DN.

– I det daglige blir det ikke noen endringer, sier Linn Catrine Lunder, styremedlem og en av gründerne bak festivalen.

Annonse