Annonse
00:00 - 17. august 2018

Århundrets fjærtyveri endte i Asker

Annonse

I 2009 brøt fløytist, og wünderkind i fluebindermiljøet, Edwin Rist, seg inn på en filial av British Museum. Han stjal med seg en uvurderlig samling gamle praktfugler som han ville selge til dekadente fluebindere som følger gamle binde-oppskrifter fra den britiske overklassen, med hjelp fra en norsk venn. Historien er fortalt av journalist Kirk Wallace Johnson i den nyeste episoden av radioprogrammet This American Life og i boken The Feather Thief: Beauty, Obsession, and the Natural History Heist of the Century. Det hele når sitt klimaks på en pub i Asker.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur