00:00 - 24. august 2018

Alltid intimt, aldri større enn seg selv.

Tirzah er uperfekt lyd skrudd sammen på en perfekt måte, eller omvendt.

For Tirzah er beskjeden klar: Hun møter opp til sin utvalgte med hele sitt hjerte og to ønsker to ting, «your kisses, your devotion». Foto: Clare Shilland / Playground

Britiske Tirzah slo meg først som en tidsriktig greie – og kanskje også en av dem som bare kommer og går. Tiden er som kjent dyrebar på internett. Jeg hadde sett femten sekunder av hennes siste musikkvideo, kategorisert det som «kult», og vurdert å stoppe der. 

Den svært moteriktige estetikken var i hvert fall på plass: Den som handler om noe som ligner på familiens VHS-opptak fra sent 1990-tall og tidlig 2000. Fargen lilla, og gul. Velurstoff. Den som minner om en periode hvor det aller sørgeligste i livet var det faktum at du ikke hadde lov til å gå i low cut-jeans. Norske navn som smaker på samme nostalgi er for eksempel Sassy 009 og Smerz. Men som med dem, som med Tirzah, og som det meste etter femten sekunder: Det lykkes fordi det handler om mer enn bare en iøynefallende innpakning.

Aller først. Tirzah er ikke bare den 30 år gamle London-baserte musikeren og designeren Tirzah Mastin. Det er også hennes makker og venn fra ungdomsskolen, Mica «Micachu» Levi. De møttes som tenåringer da de gikk på en skole for unge musikere hvor Mastin studerte harpe og Levi bratsj. Der fiklet de med noen R & B-låter med tekster som handlet om lommepenger og kjærlighet på den måten tenåringer tenker at voksne mennesker føler den. Levi fulgte musikkarrieren – som multi-instrumentalist og filmkomponist til blant annet Jackie (2016) – mens Mastin studerte mote og design. For fem år bestemte de seg for å forsøke å lage noe sammen igjen. Det ble til EP-en I’m Not Dancing.

Annonse