Annonse
00:00 - 31. august 2018

Alene med fjorden

I en teaterbåt på Aker Brygge inviteres tilskueren til ensom kontemplasjon over havet.

Se meg dypt inn i øynene: Bak speilet på do er det gjemt en festkledd buktalerdukke. Foto: Corentin Leven / Black Box teater
Annonse

Regissør, teaterviter og scenekunstner Tormod Carlsen holdt et foredrag under seminaret Teatervitenskapelig dugnad i Bergen i mai. Under overskriften Kjærleik til nasjonen – empatiske og politiske tilnærminger til sted i norsk teater snakket Carlsen engasjert, men det var først og fremst hans fysiske fremtoning som fanget oppmerksomheten til de fremmøtte.

Kvelden i forveien hadde Carlsen bygget på teaterbåten sin, og ved et uhell hadde han mistet to fingerledd til den elektriske sagen. Under hele foredraget sto han med den bandasjerte hånden med de manglende fingrene høyt hevet, for at ikke blodtrykket i armen skulle bli for høyt. Tre måneder har gått, en av fingrene er sydd tilbake på plass og teaterbåten, som huser forestillingen Sail away with me, ligger nå til kai på Aker Brygge. Er resultatet verdt en halv langfinger?

Enmannsteater. Sail away with me er tredje del av forestillingstrilogien In The End We Are All Alone, der A Strange Kind of Love (2014) og O–The Healing Lump (2016) er de forhenværende. De har alle til felles at de er enmannsteater; tilskueren er alene i et lukket, lite rom med ferdiginnspilt musikk eller en enkel tekst som eneste stimuli.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.