Annonse
00:00 - 27. juli 2018

Snart kommer det tidshull utenfor operaen

I Jens Liens nye tv-serie dukker folk fra nær og fjern fortid opp utenfor operaen i Oslo. Serien er første norske satsing fra HBO Nordic. 

«Kanskje vi tenker at alt går til helvete, fordi vi har det så bra her? Liksom: Nå må det jo bryte sammen snart,» sier Jens Lien, om hvorfor de er så mange mer eller mindre dystopiske senarioer i samtidskulturen for tiden. Om det bryter sammen, får du kanskje svar på i Beforeigners på HBO Nordic i slutten av 2019.
Annonse

«Kanskje man ikke skal se så langt frem i fremtiden, men jobbe mer med det man har her og nå?»

Jens Lien tenker ut i luften utenfor Teknisk Museum på Kjelsås i Oslo, mens skolefrie barn raser rundt i vente på å få komme inn og prøve vitenskapelige kuriositeter fra fortid og fremtid. Regissøren, som er kjent for filmene Den brysomme mannen (2006) og Sønner av Norge (2011), har akkurat fått grønt lys for produksjonen av en tv-serie for HBO Nordic, og den skal utspille seg i fremtiden. Men som Lien presiserer, er det snakk om en «veldig, veldig nær fremtid».

– Type neste år?

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse