Annonse
00:00 - 13. juli 2018

Perfekt sammenvevd

Tierra Whacks fantastiske visuelle album er dypt personlig, men samtidig allment.

15 sanger på 15 minutter: Den 22 år gamle rapperen Tierra Whack viser frem et univers av ulike personligheter i debuten Whack World.
Annonse

Er Whack World en film med et glimrende lydspor, eller er den et album med strålende videoer? Det er sannelig ikke godt å si, for sjelden er bilder og musikk så perfekt sammenvevd som her.

Albumet består av femten sanger, alle ett minutt lange. Alle femten følges av hver sin film, med 22 år gamle Tierra Whack – som når hun ikke lager musikk og film jobber som dørvakt i hjembyen Philadelphia – i hovedrollen.

Negler og lepper. I åpningen «Black Nails» er Whack i manikyren. Med dyster hette over hodet synger hun en lystig sang, mens hun viser neglene til verden. De er alle spektakulært dekorerte, og illustrerer setningene Whack synger, til enkelt akkompagnement fra keyboard: «I’m doing so well / So I say, oh well / I don’t tell no tales / Should’ve spent time in Yale / bitch, shut up, don’t yell». Whack er på vei opp og frem, men plutselig har minuttet gått: Sangen er over, og artisten tar av seg hetta.

Annonse