00:00 - 20. juli 2018

Loven vest for Byrkjelo

Knutepunktordningen er avviklet - hva nå? Fortsatt flørte med kultureliten, eller senke skuldrene, ruse motoren og danse? 

Fjær i vestlandsvind: Festivalmote har lenge handlet om boots, poncho, skinn. På Breim tar de mest moteriktige den rurale stilen enda et steg lenger. 2500 kroner, kostet den, sier en av de fjærkledde på festivalen: – Trodde kanskje jeg skulle bli hatet, men jeg fikk bare masse oppmerksomhet, så den skal jeg bruke masse fremover, sier han, litt på kødd. -

13/07: 18.39. – Hvorfor har dere ikke på dere countryklær? 

 Vi står en liten gjeng på bensinstasjonen Esso på Skei i Jølster og venter på bussen som skal frakte oss til festivalområdet til Norsk Countrytreff i Breim. Journalist og fotograf-antrekket skulle være anonymt, mediearbeider-aktig, den typen klær som skulle få oss til å gli friksjonsfritt inn i en masse. Reaksjonen til sidemannen Mathias Dvergsdal forteller at det heller har hatt motsatt effekt.

Dvergsdal er 21 år gammel, energimontør fra området, og ser stilig ut. Selvsikker, med en strøken rutete skjorte, hvite bukser, cowboy-støvler og -hatt. I år er tredje gang han drar på festivalen.

Annonse