Annonse
00:00 - 20. juli 2018

En slags kunst

Below the Surface.

Annonse

Det er dels arkeologi, dels kunst, og grunnleggende sett er det fascinerende: På internett kan du nå se den fullstendige katalogen over ting folk har mistet i en kanal i Amsterdam gjennom drøyt 4000 år. Prosjektet kom i stand da kanalen måtte dreneres i forbindelse med et t-baneprosjekt, da tok en gruppe arkeologer vare på alt de fant. Nå er det katalogisert og digitalisert: Mobiler fra tidlig 2000-tall, (hasj)piper fra opp gjennom historien, potteskår og tobakksbokser og verktøy og dørhåndtak og … Små glimt av hverdagsliv i for eksempel 1740, eller 1385. Foreløpig innsikt: Folk har vært slepphendte med blomsterpottene sine til alle tider.

Se utstillingen på www.belowthesurface.amsterdam.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse