Annonse
00:00 - 13. juli 2018

Det vakreste er en enhånds backhand

Sjakk + boksing + litt ballett. Komponist Eivind Buene, forfatter Frode Saugestad og Norges beste spiller gjennom tidene, Christian Ruud, utforsker tennisens og Wimbledons estetikk.

Serena Williams begynte sin semifinale samtidig som Morgenbladet gikk i trykken. Vinner hun Wimbledon i år, tangerer hun rekorden til australske Margaret Court, som har 24 grand slam-titler – det meste i historien blant både kvinner og menn. Foto: Clive Mason / Getty Images
Annonse

I helgen er det finaler i verdens viktigste tennisturnering, Wimbledon i Sør-London. Den store tilskuerfavoritten Roger Federer har allerede røket ut, men kongene av tunge slag fra grunnlinjen, Rafael Nadal og Novak Djovovic, er fortsatt med. Og alle venter spent på hvem som egentlig kan slå Serena Williams.

Hva er det med Wimbledon? Morgenbladet har snakket med en som har vært der, en som gjerne skulle vært der og en som har spilt der selv.

Han som gjerne skulle ha vært der, komponist Eivind Buene, ble introdusert til tennisen av tennisforfatteren over dem alle, David Foster Wallace.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse