Annonse
00:00 - 13. juli 2018

Det vakreste er en enhånds backhand

Sjakk + boksing + litt ballett. Komponist Eivind Buene, forfatter Frode Saugestad og Norges beste spiller gjennom tidene, Christian Ruud, utforsker tennisens og Wimbledons estetikk.

Serena Williams begynte sin semifinale samtidig som Morgenbladet gikk i trykken. Vinner hun Wimbledon i år, tangerer hun rekorden til australske Margaret Court, som har 24 grand slam-titler – det meste i historien blant både kvinner og menn. Foto: Clive Mason / Getty Images
Annonse

I helgen er det finaler i verdens viktigste tennisturnering, Wimbledon i Sør-London. Den store tilskuerfavoritten Roger Federer har allerede røket ut, men kongene av tunge slag fra grunnlinjen, Rafael Nadal og Novak Djovovic, er fortsatt med. Og alle venter spent på hvem som egentlig kan slå Serena Williams.

Hva er det med Wimbledon? Morgenbladet har snakket med en som har vært der, en som gjerne skulle vært der og en som har spilt der selv.

Han som gjerne skulle ha vært der, komponist Eivind Buene, ble introdusert til tennisen av tennisforfatteren over dem alle, David Foster Wallace.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur