Annonse
14:56 - 03. august 2018

«Dårlig forståelse av både identitet og by»

– Kulturen blir lett et gissel for folk med banal forståelse av hva kultur er, sier Karl-Fredrik Tangen ved Høyskolen Kristiania om Stavangers kulturby-planer.

Ikke imponert: Karl-Fredrik Tangen mener det bare er bedrifter som kan jobbe aktivt for å forme sitt eget omdømme. Foto: Jan Tomas Espedal / Aftenposten / NTB scanpix
Annonse

– Ideen om at en by trenger å utvikle en tydelig kommunisert identitet, er basert på dårlig forståelse av både identitet og by, sier Karl-Fredrik Tangen om Stavangers planer om å bli en kulturby. Han er førstelektor ved Høyskolen Kristiania, hvor han jobber på Institutt for markedsføring, økonomi og innovasjon.

Tangen ser en tendens til å blande sammen årsak og virkning. En bys identitet – det den er kjent for – er noe som kommer gjennom utviklingen, for eksempel fra næringsliv eller begivenheter som får offentlig oppmerksomhet.

– Selvfølgelig finnes det en vekselvirkning, men Stavanger ble ikke oljehovedstad før oljenæringen hadde etablert seg i regionen, sier han.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse