Annonse
13:13 - 09. juli 2018

Danmark skal slanke statskanalen

Fredag 29. juni la den danske regjeringen frem et nytt medieforlik, hvor hovedpunktet er at DR skal fokusere på gamle public service verdier og kultur. Og de skal gjøre det med 20 prosent mindre støtte.

Danmarks kulturminister Mette Bock presenterte det nye medieforliket den 5. april 2018. Foto: Asger Ladefoged / Ritzau / NTB scanpix
Annonse

Natt til fredag 29. juni kunne den borgerlige danske regjeringen, støttet av Dansk Folkeparti, legge et nytt medieforlik på bordet. Beskjeden er klar: DR (Danmarks Radio) skal ikke konkurrere med de private mediene, men bli en smalere institusjon som konsentrerer seg om kultur og allmennkringkasting – som på dansk omtales som public service. Med andre ord, DR skal tilbake til fortiden, med mindre penger. Allerede i mars var det klart at støtten til DR skulle skjæres med 20 prosent frem mot 2023 og at lisensen skulle fjernes.

Mange har vært kritiske til forliket, og spekulasjonene om hva dette vil bety for DR og hva den egentlige motivasjonen bak innstrammingen er, har vært mange.

Henrik Søndergaard, førsteamanuensis ved Institut for medier, erkjennelse og formidling ved Københavns Universitet, er tydelig i sin diagnose:

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur