Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Chucky gjenoppstår

Siden Child’s play kom ut i 1988 har dukken Chucky blitt et skrekk-ikon. Nå skal norske Lars Klevberg lage en ny versjon av filmklassikeren. Men det blir ikke «enda en sånn tacky skrekkfilm».

Foto: Mary Evans Picture / NTB scanpix
Annonse

Den grufulle dukken Chucky gjenoppstår på nytt, 30 år etter den begikk sitt første mord i filmen Child’s Play. Siden den gang har Chucky myrdet og grøsset seg gjennom en hel skrekk-franchise, med hele seks etterfølgere og flere tegneserier. Og nå er den altså tilbake i en remake av den originale filmen fra 1988, regissert av norske Lars Klevberg.

Selv om Klevberg ikke siktet på å bli skrekkfilmskaper, var Polariod, hans filmdebut fra i fjor, også en skrekkfilm – det er bare ingen som har sett den, for den var produsert av Bob Weinstein, Harvey Weinsteins bror. Sistenevnte Weinstein ble enda mer verdenskjent enn han var fra før, da anklager om grov seksuell trakassering og voldtekt, så offentlighetens lys høsten 2017.

– Filmen var helt klar, og så kom jo metoo-kampanjen tre uker før filmen skulle gå worldwide, og da trakk Weinstein Company alt tilbake. Jeg synes det er jævlig trist, mest for skuespillerne, for det er vanskelig å komme videre når man ikke har noen å vise til. Og nå vet jeg egentlig ikke hva som skjer, den lagt på is på ubestemt tid.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse