Annonse
00:00 - 06. juli 2018

Allsang i grenseland

Du burde miste deg selv i musikken, i øyeblikket, du eier det, du må aldri gi slipp på det. Hilsen Obos.

Eminem slapp ikke til journalister på konserten sin. Da måtte vi lage vårt eget bilde av ham. Illustrasjon: Odin Drønen
Annonse

Det var lyden av en bisonhorde, stormende over steppene. 55 000 par trampende føtter på et teppe av knasende plastglass. Norgeshistoriens største (lukkede) konsertbegivenhet i en elektrisk sommerhovedstad. Pride, VM, utvidede åpningstider på Sporveismuseet. En varm, god sol som ville oss vel. Med selvironisk snert kvitret fotballklubben Skeid at det til sammenligning dukket opp 308 tilskuere på kampen mot KIL/Hemne i 2008, den foreløpig siste hjemmekampen laget spilte på Voldsløkka. Oslo-humoren lenge leve.

At Detroit-rapperen Eminem på rekordtid skulle selge ut hele dette jordet, hadde jeg neppe turt å gamble på. Sytten år etter forrige konsert i byen er han fremdeles å finne på hitlistene med sine stadig mer profilerte pop-rap-samarbeid, men han oppleves ikke like relevant for den musikalske utviklingen av sjangeren han satte så tydelig preg på. En levende legende, på godt og vondt. Kanskje mest det siste.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse