Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Viser frem omstridt samling

For første gang siden debatten om Kunstsiloen i Kristiansand tok fyr viser milliardær Nicolai Tangen glimt av hva som befinner seg i kunstsamlingen. 

– Nå er jeg kanskje ikke helt objektiv, men jeg må si at her var det mye kunst jeg kunne like, vitset Nicolai Tangen under åpningen av utstillingen med hans egen kunst.
Annonse

Det er vanskelig å si hva som har vært størst: Krangelen rundt Kunstsiloen i Kristiansand, millionene i omløp, eller den manglende kunnskapen om hva det nye museet faktisk er ment å huse. 

– For å være ærlig har jeg ikke peiling. Jeg har sett noen bilder som er flotte, men resten vet jeg ikke noe om. Men du har heller ikke peiling, for vi vet ikke hva denne samlingen er, sa for eksempel Arbeiderpartiets Randi Øverland på spørsmål fra Høyres Mathias Bernander, da politikerne tidligere i år skulle avgjøre om de skulle takke ja til å finansiere Kunstsiloen.

Med andre ord er det få mennesker som egentlig har visst nøyaktig hva som befinner seg i gaven som ble gitt Kristiansand by en sommerdag i 2016 – da milliardær Nicolai Tangen bestemte seg for å forære sin egen kunstsamling, med over 2000 verk, til fødebyen. Men gaven kom med en prislapp. For at Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) skulle få denne samlingen måtte den gamle kornsiloen ved vannkanten i sentrum ble gjort om til deres nye museum.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur