00:00 - 29. juni 2018

Virkelighetsflukten

En slags eskapade i fem akter fra nåtidens mest fantasifulle rapper. 

Kanye West og Teyana Taylor (foran i grønt) på slippfesten til sistnevntes Kanye-produserte album – en helt middels affære i det stadig ekspanderende Kanye-universet. Foto: Prince Williams / Getty Images

I løpet av de fem siste ukene har Kanye West produsert og sluppet fem syvspors album for fem ulike artister, de såkalte Wyoming-albumene, navngitt etter delstaten de er laget i. Prosjektet har mye til felles med Von Triers og Vinterbergs dogmefilmkonsept, unnfanget da videokameraet gjorde det mulig å tenke film på en ny måte. For reglene i platebransjen er i ferd med å omskrives totalt: strømmeæraen åpnet albumformatet fullstendig, og vi kan garantert vente oss enda flere slike hybridformer fremover – noe som i seg selv er et sunnhetstegn.

West selv, har derimot fremstått som alt annet enn sunn og frisk mens prosjektet har stått på. Nyheten om minialbum-maratonen kom samtidig som han sto frem som en forfjamset, men standhaftig Trump-supporter i mediene, og bablet om at slaveriet den svarte befolkningen var blitt utsatt for i USA, var selvvalgt.

Annonse