Annonse
00:00 - 15. juni 2018

Vil anmelde andre museer enn kunstmuseene

Annonse

Hvorfor anmelder nesten ingen utstillinger på kulturhistoriske museer? Hvorfor er det stort sett kunst som trekker kritikerne til museene? Fagbladet Museumsnytt vil denne skjevheten i museumskritikken til livs. I en flammende engasjert e-post, sendt til landets kulturredaksjoner, skriver redaktør Signy Norendal at Museumsnytt har fått støtte til et prosjekt «for å booste feltet, og samtidig drive metodeutvikling». Hva skiller kritikken av en museumsutstilling fra kritikken av en teaterforestilling? spør hun, og avslører at de første resultatene av arbeidet publiseres på museumsnytt.no i august og september. «Følg med!» oppfordrer Norendal. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse